Twinkle | Digital Commerce

Multichannelers behouden voorsprong omzetgroei

2017-11-08
25001406
  • 1:10

Pure players zetten in juni 16 procent meer om dan in dezelfde periode vorig jaar; multichannelers groeiden diezelfde maand met bijna een kwart. Dat blijkt uit de nieuwste onderzoeksresultaten van het CBS.

De totale detailhandelsector groeide met 4,3 procent. Dat cijfer is gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen; zonder die correctie bedroeg het groeicijfer een kleine 5 procent ten opzichte van juni vorig jaar. Online werd, volgens het CBS, in totaal 19,5 procent meer verdiend.

Multichannelers versus pure players

De verhouding in omzetgroei tussen multichannelers - pure players draaide in mei om in het voordeel van de multichannelers: net als in juni stegen hun inkomsten in mei met een kwart. In april bedroeg dat nog 13 procent, tegenover 25 procent voor de pure players.

Groei

Juni is de zesde maand op rij waarin omzet en volume van de non-foodsector aanhoudend groeiden. Vooral winkels in de doe-het-zelf-, keuken- en vloerenbranche deden het goed: hun omzet nam toe met ruim negen procent.

Minder consumentenelektronica

Minder goed nieuws voor de elektronicasector, waar inkomsten in juni tot vier procent terugliepen; sinds februari staat daar het groeicijfer in de min. Uit een recente preview op de Thuiswinkel Markt Monitor bleek dat ook de online omzet uit consumentenelektronica het afgelopen kwartaal terugliep.