Twinkle | Digital Commerce

Jet.com bezorgt in gesloten New Yorkse woning

2017-07-19
25081410
  • 0:56

Jet.com bezorgt nu ook bij klanten in New York die niet thuis zijn. Door een samenwerking met het bedrijf Latch krijgt de Walmart-dochter de ‘sleutel’ van de lobby in de hoge flatgebouwen van de stad.

In veel New Yorkse gebouwen is personeel aanwezig om pakketten van koeriers aan te nemen voor de bewoners van het pand. Latch heeft voor duizend flatgebouwen waar dit niet het geval is een sleutelloze technologie ontwikkeld om te kunnen bezorgen wanneer de hardwerkende online shoppers niet thuis zijn.

Manhattan en Brooklyn

Bezorgers van Jet.com-bestellingen krijgen een tijdelijke code mee waarmee het gebouw geopend kan worden. Zo kunnen volgens The Wall Street Journal zo’n 100.000 inwoners van Manhattan en Brooklyn hun orders thuis ontvangen, zonder daar te zijn.

Fysieke food winkel

Jet.com heeft in dezelde stad een paar maanden geleden een eerste fysieke winkel geopend. Het gaat om een vestiging waarin de boodschappenservice wordt gepromoot met food gerelateerde artikelen als schooletuis in de vorm van een watermeloen en kookboeken.