Twinkle | Digital Commerce

Mandemaker lanceert maatpakconfigurator voor dames

2017-07-03
25071410
  • 0:58

Vrouwen kunnen hun maatpak zelf online ‘ontwerpen’ bij Mandemaker Maatpakken. Het Haarlemse bedrijf is naar eigen zeggen de eerste speler die een configurator voor damesmaatpakken heeft.

In de configurator is het mogelijk om voor het pak, een overjas en een gilet het model, de stof, de knopen en andere details te kiezen. Consumenten kunnen de kleding vervolgens bestellen en in de showroom te Haarlem of thuis laten aanmeten.

Verschil man en vrouw
Het maatpak wordt in Thailand gemaakt, waarna Nederlandse kleermakers de laatste correcties uitvoeren. ‘Ik merkte dat vrouwen meer modellen en mogelijkheden willen zien dan mannen’, aldus eigenaar Piter Mandemaker. ‘Bij mannen heb ik een vaste volgorde: stof kiezen, opties kiezen, aanmeten. Bij dames loopt dat vaak door elkaar. Zij willen bijvoorbeeld eerst meten en passen en daarna pas de stof kiezen.’

Suitsupply en Society Shop
Tot Mandemaker’s verbazing bestond er nog geen configurator voor damesmaatpakken bij grote retailketens. ‘Suitsupply, dat vooral de nadruk heeft liggen op confectiepakken, verkoopt nu aan dames via Suistudio, maar er is alleen een configurator voor heren en ook Society Shop is er enkel voor de man’, aldus de ondernemer.

Lees ook:
Nick Lenten (ex Coolblue) aan de slag bij Suitsupply (2-5-2017)


Gerelateerde artikelen: