Twinkle | Digital Commerce

Zalando en Bestseller samen in Fashiontrade.com

2017-08-24
53833028
  • 0:56

Zalando is vanaf nu voor de helft eigenaar van FashionTrade.com. De online b2b groothandel-marktplaats op modegebied was tot dusver in handen van het Deense Bestseller United, wereldspeler in fashion met merken als Jack & Jones en Vero Moda. FashionTrade.com is vanaf nu een joint venture van beide bedrijven.

Met hulp van de gebundelde krachten van de Deense en Duitse modereuzen wil Fashiontrade.com een ‘internationale online leider in b2b fashion-marktplaatsen’ worden. Het online platform verbindt zakenpartners wereldwijd en faciliteert de verkoop van groothandelartikelen.

Merken en retailers verbinden
‘Het aan- en verkoopproces binnen de mode-industrie is nog steeds in grote mate afhankelijk van handmatige oplossingen. We zien veel potentie in de manier waarop FashionTrade die processen kan optimaliseren en zo merken en retailers op een eenvoudige manier kan verbinden’, verklaart Zalando’s co-ceo David Schneider.

Le New Black
Zalando zet met het nieuwe aandeel in de joint venture een stap verder in zijn b2b-activiteiten. Een jaar geleden investeerde de Duitse modewebwinkel ook al in het Franse b2b-modeplatform Le New Black, waarvan het minderheidsaandeelhouder werd. Op dat platform zijn meer dan tienduizend retailers uit tachtig landen actief.