Twinkle | Digital Commerce

Beslist.nl ook open voor webshops zonder keurmerk

2017-06-23
20481152
  • 1:04

Webwinkels zonder keurmerk kunnen zich nu ook melden bij Beslist.nl. Het bedrijf heeft een eigen, niet nader gespecificeerde, manier gevonden om zijn partners te beoordelen op hun betrouwbaarheid.

Tot nu was het alleen mogelijk voor webshops met een keurmerk als het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk om bij Beslist.nl te adverteren. Het beoordelen van shops was dan al door de organisatie achter de kwaliteitsstempel verricht. Die strategie is nu losgelaten, meldt Ecommercenews.

Niet soepeler
Een woordvoerder van de vergelijkingssite bevestigt de nieuwe werkwijze aan Twinkle. ‘We zetten de poorten niet verder open voor webwinkels, zo moet je het niet zien’, zegt zij. ‘We gaan alleen anders keuren, dat zal zeker niet soepeler zijn dan hoe de keurmerken dit doen.’

Google Shopping
Beslist.nl-ceo Kees Verpalen sprak vorige week met RTL Z over de miljardenboete van Google voor zijn Shopping-dienst. Hij hekelt de manier waarop Google zijn eigen service bovenin de zoekresultaten plaatst. ‘Ten opzichte van de periode voordat ze met Google Shopping zijn begonnen zijn wij inmiddels gehalveerd in bezoekersaantallen’, zei hij. Het tevens toelaten van webshops zonder keurmerk op Beslist.nl is geen besluit dat hieruit is voortgevloeid, zegt de woordvoerster tegen Twinkle.

Lees ook:
Is de miljardenboete voor Google Shopping terecht? (21-6-2017)