Twinkle | Digital Commerce

Alibaba denkt aan 34,3 miljard jaaromzet

2017-06-26
25081410
  • [nieuws]
  • 1:02

Alibaba denkt in het huidige boekjaar een 10 procent hogere omzetgroei neer te zetten dan analisten verwachten. De jaaropbrengst stijgt waarschijnlijk met 45 tot 49 procent, tot in het meest gunstige geval 34,3 miljard dollar.

In 2016 was de autonome groei 44 tot 45 procent, mét overnameopbrengst zelfs 56 procent. Vooral het kopen van Lazada, een grote e-commerce speler in Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam, heeft de zeilen van Alibaba’s schip meer wind gegeven. Volgens het bedrijf van Jack Ma is Alibaba een vaste deel van het dagelijks leven in China geworden.

10 miljard cash flow

Maggie Wu, chief financial officer van Alibaba, meldde gisteren dat de e-commerce reus vorig jaar zo’n 10 miljard dollar aan cash flow had. ‘We stoppen dit geld in de groei van ons b2c-marktaandeel. Dit is een bedrijf dat altijd investeert in de lange termijn, voor de toekomst’, aldus Wu.

Chinese economie koelt af

Volgens analisten is de sterke groei van de Chinese economie langzaam aan het temperen, ondanks sterke omzet- en winstcijfers. Per kwartaal groeit Alibaba's omzet al een tijdje om en nabij de zestig procent, bleek vorige maand.