Twinkle | Digital Commerce

Ocado helpt grote Britse tuincentrumketen aan webshop

2017-05-28
25081410
  • [nieuws]
  • 1:12

Een webshopdebuut voor Dobbies, de op één na grootste tuincentrumketen van Groot-Brittannië. Online supermarkt Ocado slaat de handen ineen met het tuincentrum om de opstap naar een webwinkel te faciliteren. De bedrijven zien veel potentie voor tuincentra op de online markt.

Specialty Stores, een dochteronderneming van Ocado, gaat de komende vijf jaar online diensten voor Dobbies verzorgen. Begin volgend jaar opent het groenbedrijf een webshop die klanten in heel Groot-Brittannië bedient. Ocado's dochtermaatschappij ondersteunt met technologie, software en fulfilment van de online orders.

'Enorme potentie'
In Groot-Brittannië vindt ongeveer veertig procent van de retailverdiensten online plaats. Voor tuincentra is dat nog maar een paar procent, vertelt Dobbies' ceo Nicolas Marshall aan de Britse media. 'De tuincentrum-industrie loopt op z'n minst tien jaar achter op de rest van de retailwereld. Die markt is in Engeland vier miljard pond waard. Het potentieel is daarom enorm. Het is een geweldige kans voor Dobbies en zijn klanten om samen te werken met Ocado, de beste online retailer in Groot-Brittannië.'

Nieuw terrein
Ocado betreedt door de samenwerking met Dobbies een nieuw marktsegment. De online supermarkt, die in maart een voortgangsrapport met dubbelcijferige groei presenteerde, specialiseert zich op technologisch gebied en gebruikt bijvoorbeeld AI in klantenservicediensten. In 2013 hielp Ocado ook Britse supermarkt Morrisons online in het zadel.