Twinkle | Digital Commerce

Tennis Planet opnieuw failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:52

Planet E-commerce B.V., de onderneming achter Tennisplanet.nl en een aantal internationale zustersites, is kopje onder gegaan. De rechtbank Oost-Brabant heeft eergisteren het faillissement uitgesproken.


Het faillissement is vandaag gepubliceerd in het publieke insolventieregister. Aubrey Klerks-Valks van kantoor Turnaround Advocaten is als curator aangesteld.

Tweede faillissement
Tennis Planet, actief met een waaier aan internationale domeinen, ging eind 2013 ook al failliet na jarenlange verliezen. Fulfilmentpartner Rhenus Contract Logistics staakte de leveringen aan het e-commerce bedrijf toen betaling uitbleef. Volgens de toenmalige curator was er te weinig geld om de voorraad aan te vullen. De bekende oud-tennisser Paul Haarhuis was als medeaandeelhouder (7,5 procent) betrokken bij het bankroet.

Planet E-commerce
Daarna ging Tennis Planet, in 1986 begonnen als postorderbedrijf, door onder het inmiddels failliete Planet E-commerce B.V. Tennisplanet.nl en gelieerde sites zijn nog in de lucht. Het kantoor van de curator laat weten dat de mogelijkheden voor een doorstart onder een andere eigenaar worden ondezocht. Als dat niks oplevert volgt executieverkoop.


Gerelateerde artikelen: