Twinkle | Digital Commerce

Pure player EBags in handen van Samsonite

2017-05-28
18291029
  • [nieuws]
  • 1:01

Online tassenverkoper eBags wordt overgenomen door Samsonite. Het label betaalt 105 miljoen dollar om de achttien jaar oude pure player op te nemen in zijn e-commerce portfolio.

EBags is een bekende online speler op de Amerikaanse markt. Het bedrijf moet Samsonite helpen om via het digitale kanaal te groeien. Het tassenmerk zegt te willen leren van de online know-how van eBags om ook zijn bestaande e-commerce activiteiten uit te breiden.

Brits kantoor
EBags heeft kantoor in Greenwood Village Colorado, maar had ooit de wens om ook in Europa vestigingen te openen. Een pand in Groot-Brittannië ging in 2009 op slot vanwege de te hoge kosten. Vanwege de crisis zou het te duur worden om van daaruit verder uit te breiden op het Europese vasteland.

Tinder voor tassen
De tassenwinkel kwam in 2014 in het nieuws door zijn ‘Tinder voor tassen’ tool. Gebruikers krijgen in eBags Obsession steeds een tas te zien die zij kunnen afwijzen door op het kruisje te klikken of goed kunnen keuren door op het hart te klikken. De consument kan vervolgens in een lijst met alle ‘favorieten’ de handtas op eBags.com kopen.