Twinkle | Digital Commerce

Overgenomen Hans Anders 'veel plannen online integratie'

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Hans Anders heeft een nieuwe eigenaar gevonden in 3i, de investeerder achter onder meer Action en Basic Fit. Dat maakte de brillenketen vandaag bekend. Met nieuw groeigeld van 200 miljoen euro wil Hans Anders zijn omzetgroei van 12,1 procent doorzetten.

'We hebben veel plannen voor de online integratie tussen onze website en de winkels,' zegt algemeen directeur Remco Boerefijn tegen Twinkle. De plannen op online gebied lagen er al vóór de overname, bevestigt de directeur. 'We gaan veel verbeteren in de ervaring van de website om traffic naar onze winkels te genereren en online technologieën in de winkels te gebruiken,' aldus Boerefijn. Een jaar geleden lanceerde Hans Anders zijn vernieuwde webwinkel.

Online vult aan
In het afgelopen jaar boekte de keten een omzetgroei van 192,2 miljoen euro, waarbij de operationele winst met 10,5 procent groeide. Hans Anders moet het daarbij vooral hebben van de eigen fysieke winkels. Boerefijn: 'Het omzetaandeel uit de webshop is beperkt. Alleen de verkoop van contactlenzen gaat online hard, voor brillen blijft die beperkt en voor hoortoestellen nog minder. De website is, naast een verkoopkanaal, vooral een belangrijk onderdeel van de customer journey: klanten zoeken er inspiratie of maken afspraken voor in de winkel.'

Lees ook: 'Het redesign van... Hans Anders' (Twinkle 6-2016)