Twinkle | Digital Commerce

Otto biedt opleiding tot e-commerce professional

2017-05-28
25081410
  • [nieuws]
  • 0:57

De Duitse Otto Groep gaat lesgeven in e-commerce. Vanaf volgend jaar kunnen geïnteresseerden een training volgen tot zakenman of -vrouw in online verkoop. Otto debuteert daarmee in Duitsland als bedrijf dat zelf een opleiding tot online verkoper aanbiedt.

Het initiatief voor Otto's 'e-commerce school' in het Duitse Hamburg komt vanuit diverse bedrijven die onder de groep vallen, zoals Baur, bonprix en de Witt Groep. Stagiairs van Otto's dochtermaatschappijen stelden het programma samen. Otto werkt ook mee aan het lesprogramma  van de bacheloropleiding E-commerce aan de universeiteit in het Duitse Wedel. 

Kennis doorgeven
'We bevorderen marktgerichte opleidingsprogramma's en profielen en geven onze brede praktische kennis en onze digitale expertise door aan de talenten van morgen. Zo bestrijden we proactief een potentieel tekort aan vakkrachten', verklaart Nicole Heinrich, Otto's Hoofd Opleidingen en personeelmarketing, in een persbericht. Otto hoopt dat door het initiatief 'de belangrijkste organisaties en instellingen overtuigd raken van de urgentie van het bieden van training in e-commerce'.