Twinkle | Digital Commerce

Groupon mogelijk voor rechter om luier-gate

2017-05-28
25081410
  • [nieuws]
  • 1:11

Groupon wordt in België in gebreke gesteld vanwege het niet-leveren van luiers van Luierbox.be. De eigenaar van Luierbox.be is recent opgepakt en achter de tralies beland, omdat hij consumenten zou oplichten met een jaarabonnement.

Bij Luierbox.be en ‘zustersite’ Pamperbox.be konden consumenten een jaarabonnement afsluiten om maandelijks een doos vol luiers thuis te ontvangen. Eind vorig jaar regende het volgens het Belgische HLN klachten over de online verkoper, omdat de luiers niet of nauwelijks geleverd werden.

300 euro
Klanten gingen voor zo’n 300 tot 350 euro het schip in. Ongeveer vijftienhonderd consumenten hebben een klacht ingediend tegen de eigenaar van beide websites, waarna hij werd opgepakt.

Groupon-vouchers
Groupon bood flinke kortingen op het abonnement van Luierbox.be in de vorm van een voucher. Test-Aankoop, die opkomt voor consumenten bij onze zuiderburen, heeft het Amerikaanse bedrijf nu in gebreke gesteld, omdat ook de luiers die met de voucher zijn aangekocht niet geleverd werden.

Verplichtingen naleven
Groupon moet volgens Test-Aankoop de aankoopsom van de voucher terugbetalen aan consumenten, wat de Amerikaan op zijn beurt weigert omdat hij slechts tussenpersoon zou zijn. Test-Aankoop vindt dat Groupon echter ‘zijn verplichtingen als verkoper van de diensten en goederen die ze aanbiedt moet naleven’, schrijft de organisatie in een persbericht. Groupon krijgt nu vijftien dagen om positief te reageren, anders ‘zal de zaak voor de rechter gebracht worden.’