Twinkle | Digital Commerce

PostNL beproeft gratis meenemen oude apparatuur

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

In een pilot die Thuiswinkel.org samen met PostNL opzette, neemt het vervoersbedrijf oude elektrische apparaten mee zonder daarvoor kosten te rekenen. Met de proef willen de partijen recycling van elektronische apparatuur bevorderen.

PostNL combineert het meenemen van oude artikelen met de bezorging van pakketten. De pilot duurt tot eind 2017 en start vandaag in Groningen; weldra volgen Dordrecht, Amsterdam en Haarlem. Thuiswinkel.org en PostNL hopen in 2018 landelijke dekking te realiseren voor het initiatief.

Duurzame e-commerce
'Door de sterke groei van de online retailmarkt worden er al regelmatig pakketten bezorgd bij de consumenten thuis. Door deze contactmomenten te gebruiken om afgedankte producten mee terug te geven, kunnen deze op een eenvoudige en goede manier worden gerecycled. Daarmee zetten wij als online-retailsector een eerste stap richting een circulaire economie en nemen we onze verantwoordelijkheid,' zegt Margreeth Pape, beleidsadviseur logistiek en duurzaamheid bij Thuiswinkel.org.

Fietskoeriers
PostNL sprak al eerder het voornemen uit duurzaamheid te integreren in zijn bedrijfsvoering. Zo experimenteert het bedrijf met fietskoeriers en start het binnenkort een pilot met Futurumshop om verzendverpakkingen te hergebruiken. Vervoerder DHL startte vorige week een proef met een containerfiets in Utrecht.