Twinkle | Digital Commerce

McGregor en Gaastra ook in België in etalage

2017-05-28
20001125
  • [nieuws]
  • 1:03

McGregor en Gaastra komen in België in de etalage te staan. De bedrijven verkeren in zwaar weer, naar eigen zeggen door de groei van online winkelen bij onze zuiderburen. In Nederland maakten de ketens vorig jaar een doorstart na een faillissement.

McGregor en Gaastra tellen in België 23 winkels: twintig van McGregor en drie outletfilialen van Gaastra. De bedrijven hebben uitstel van betaling aangevraagd om een ‘ingrijpende reorganisatie’ door te voeren, onder een nieuwe eigenaar.

Online groeit
De omzet van de fysieke winkels staat al een tijd onder druk vanwege de groei van online shoppen in België, zo laat het bedrijf weten. McGregor en Gaastra scoren online ook beter; het laatste half jaar steeg de digitale omzet met 24 procent.

Nederlandse perikelen
In Nederland ging McGregor vorig jaar samen met zijn zusterbedrijven Gaastra en Adam Menswear kopje onder. De doorstart was enigszins omstreden, omdat die amper een maand later volgde onder nieuwe eigenaar Doniger Fashion Group. Ook was er onenigheid rond het meenemen van vaste medewerkers naar het nieuwe bedrijf, veel van hen zouden vanwege hun leeftijd op straat zijn gezet.