Twinkle | Digital Commerce

Dunkin' Donuts laat klanten bestellen via navigatie-app

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Navigatie-app Waze wijst consumenten die trek hebben in een donut, de weg naar de filialen van Dunkin' Donuts en laat ze nu vóór vertrek hun bestelling al opgeven bij het bedrijf. Ook Nederlanders kunnen de service tegemoet zien: vorige week opende het eerste Nederlandse filiaal.

Ook Waze is al jaren beschikbaar in het Nederlands. De app heeft nog geen bestelfunctie beschikbaar gemaakt voor de eerste Nederlandse vestiging van Dunkin' Donuts aan de Nieuwendijk in Amsterdam. De keten wil nog dit jaar acht filialen in ons land gevestigd hebben.

Partners
​De koffie- en donutzaak noemt zichzelf de 'eerste retailer' die zaken doet met Waze; de navigatie-app gaat zijn bestelfunctie waarschijnlijk inzetten voor meer retailers.Waze en Dunkin' Donuts werken al langer samen: vijf jaar geleden stopte Waze al de store locations van de keten in zijn digitale kaarten. Ook was Dunkin' Donuts de eerste advertentiepartner van Waze.

Starbucks
Wie vanuit zijn auto koffie wil bestellen, kan dat in Amerika sinds kort ook vanuit Ford-wagens doen: Amazon koppelde spraakassistent Alexa aan het besturingssysteem van Ford, zodat consumenten met hun stem een order kunnen plaatsen bij Starbucks. Amerikanen die niet in de auto zitten, kunnen ook met Alexa hun Starbucks-koffie bestellen.


Gerelateerde artikelen: