Twinkle | Digital Commerce

Amazon sluit Diapers.com zes jaar na overname

2017-05-28
19201080
  • [nieuws]
  • 0:54

Amazon sluit zijn grote dochterondernemingen Diapers.com en Soap.com vanwege tegenvallende resultaten. De bedrijven zijn onderdeel van Quidsi, dat Amazon in 2011 kocht voor 540 miljoen dollar.

Quidsi maakt volgens Bloomberg geen winst, wat het voor Amazon niet meer waard zou zijn om te investeren. De Amerikaanse retailgigant richt zijn pijlen nu op proeven met (online) boodschappen, zoals het nog onzekere Amazon Go.

260 banen verloren
Quidsi zou met al zijn websites worden opgenomen binnen Amazon, zo denken Amerikaanse analisten: ‘Ze hebben eerst alle kennis uit de bedrijven gehaald en scharen alles nu achter het merk Amazon.’ Zo’n 260 medewerkers verliezen hun baan vanwege dit besluit.

Connectie met Jet.com-oprichter
De ondernemingen zijn een laatste verbintenis tussen Amazon en Quidsi-oprichter Marc Lore, beter bekend als stichter van concurrent Jet.com. Lore was na de verkoop van Quidsi aan de retailgigant tot 2013 in dienst van Amazon, als onderdeel van de deal. Daarna startte hij Jet.com, waarmee nieuwe eigenaar Walmart nu hoge ogen wil gooien.