Twinkle | Digital Commerce

ShoppingTomorrow: 'Teveel drempels in checkoutproces'

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 2:03

Het klassieke checkoutproces bevat volgens de expertgroep Finance & Payment nog veel obstakels: het moeten aanmaken van een account en het niet kunnen gebruiken van aanbiedingen en coupons kost retailers klanten. De experts beschrijven oplossingen om dit proces te optimaliseren.

Online retailers moeten deze obstakels dus zoveel mogelijk wegnemen om een gebruiksvriendelijkere ervaring te creëren. Optimalisatie en innovatie zijn essentieel in het checkoutproces; het wegnemen van drempels en het toepassen van nieuwe oplossingen kunnen helpen om de concurrentiekracht en conversie van retailers te verhogen.

Bluepaper
In een nieuwe bluepaper geeft de expertgroep van onderzoeksplatform Shopping Tomorrow een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op betaalgebied, die de komende tijd een grote impact gaan hebben op de retailwereld. Daaronder vallen bijvoorbeeld de Payment Service Directive 2, consumentherkenning en Strong Customer Authentication. 'De belangrijkste ontwikkeling is de gewijzigde consumentenverwachting, aangezien zij nu meer dan ooit een naadloze gebruikservaring verwachten die ook nog veilig is', zegt Floor Tuinstra, Sales Director bij AfterPay en lid van de expertgroep. 'Dat klinkt vanzelfsprekend, maar zorgt ook voor de nodige uitdagingen op het gebied van betalen bijvoorbeeld, vooral omdat de consument deze ervaring over verschillende kanalen wil hebben.'

Omslagpunt
De grote veranderingen die nu in het consumentengedrag plaatsvinden, en die mede mogelijk worden gemaakt door de technologie, brengen een versnelling aan in mogelijkheden en concurrentie, zegt de expertgroep in zijn bluepaper. Door de focus op gebruiksgemak en intelligent geïntegreerde oplossingen ontstaat een omslagpunt in het consumentenperspectief. De comfortabele en rationele mogelijkheden die e-commerce-oplossingen bieden, worden 'eindelijk volop omarmd'. 

Ontwikkelingen in het checkoutproces
'De volgende fase van e-commerce gaat over het bieden van relevante ervaringen, contextuele toepassingen, onderscheidend commitment aan de consument en duidelijke voordelen', aldus Ward Hagenaar, Partner & Business Consultant bij Connective Payments en voorzitter van de expertgroep Finance & Payment. 'Het internet gaat van straight forward naar proactief, overal geïntegreerd en altijd verbonden. Er ontstaan nieuwe businessmodellen door deze veranderde houding van de consument en de beschikbare technologie.'

Gegevens opslaan
'Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om het checkoutproces te optimaliseren. Zo is het bijvoorbeeld zaak dat retailers beginnen met het opslaan van de persoonlijke gegevens, betaalvoorkeuren en betaalgegevens van de klant. Als de klant niet steeds opnieuw dezelfde keuzes hoeft te maken en deze gegevens automatisch worden ingevuld, heeft dat een sterk conversieverhogend effect', adviseert Hagenaar.

Dit artikel is onderdeel van een reeks over de bluepapers van ShoppingTomorrow op deze site. Op de site van ShoppingTomorrow zijn de bluepapers van de verschillende expertgroepen los te downloaden.