Twinkle | Digital Commerce

Coolblue voert nu ook langere retourtermijn in

2017-05-28
1536864
  • [nieuws]
  • 0:57

Coolblue heeft zijn retourperiode verlengd van veertien naar dertig dagen. Daarmee volgt de elektronicaretailer het voorbeeld van andere Twinkle100-spelers als bol.com (alleen eigen artikelen) en Rituals.

Coolblue biedt zijn klanten nu een bedenktijd van dertig dagen, waarin de artikelen gratis terug kunnen worden gestuurd. Ook hebben consumenten ná deze periode nog veertien dagen om hun bestelling te retourneren. Ze kunnen worden teruggestuurd of gebracht in één van de fysieke winkels.

Wehkamp houdt vast aan veertien
De elektronicaretailer is niet de laatste retailer uit de top-5 in de Twinkle100 die zijn retourtermijn verruimt. Wehkamp (nr. 2) biedt nog steeds ‘slechts’ veertien dagen bedenktijd, terwijl bijvoorbeeld Zalando (nr. 3) honderd dagen geeft.

Een jaar lang terugsturen
Futurumshop (nr. 51) geeft sinds november zelfs een jaar bedenktijd voor nieuw gekochte artikelen, omdat uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een lang retourrecht rendabel is uit service- en commercieel oogpunt. ‘Het aantal retourzendingen gaan wij nu ook extra monitoren om te bepalen of dit in de Nederlandse markt ook van toepassing is,' verklaarde ceo Harmen van der Meulen.