Twinkle | Digital Commerce

Twinkle100: onderzoek gaat van start

2024-04-17
1001562
  • [nieuws]
  • 1:11

Wie zijn de grootste online verkopers in ons land? De komende periode brengt Twinkle in kaart waar de Nederlandse online verkopen plaatsvinden.

De redactie van Twinkle rangschikt ieder jaar de grootste e-commercebedrijven in ons land in de Twinkle100. Dat gebeurt dit jaar alweer voor de zeventiende keer. Het onderzoek voor de nieuwe Twinkle100 is deze week van start gegaan. Bedrijven die een kans hebben om in deze lijst der e-commercelijsten te komen, ontvingen deze week een enquête.

Wie mogen in de Twinkle100?

Bij de samenstelling van de nieuwste Twinkle100 wordt gekeken naar de Nederlandse online verkoopresultaten in 2023, exclusief btw en na aftrek van retouren. De grootste 300 partijen worden in de lijst opgenomen, indien ze primair producten verkopen aan de consument. Dit geldt ook voor marketplaces, zolang de verkoop op het platform zelf plaatsvindt. Prijsvergelijkers, aanbieders van diensten en c2c platformen worden buiten beschouwing gelaten.

Bedrijven krijgen de mogelijkheid om zelf input te geven en de redactie te wijzen op belangrijke wapenfeiten en nieuwswaardigheden van het afgelopen jaar. Heb jij ten onrechte geen enquête ontvangen en hoort jouw bedrijf ook thuis in de Twinkle100? Of ken je een bedrijf dat de redactie in de vorige editie over het hoofd heeft gezien? Laat het ons vooral weten.

Ken jij een bedrijf dat mogelijk groot genoeg is voor opname in de Twinkle100, maar dat de redactie wellicht niet in het vizier heeft? Tip de redactie