Twinkle | Digital Commerce

Scandinavische marktleider Komplett komt met marktplaats

2017-05-28
569320
  • [nieuws]
  • 1:47

In het streven ‘de Amazon van de Nordics’ te worden, opent Komplett in de eerste helft van dit jaar de poort voor externe verkopers. Op termijn kan de lokale marktleider hun ook de fulfillment uit handen nemen.


De Noorse Komplett Group heeft meer dan twintig jaar e-commerce ervaring en houdt momenteel achttien verschillende webshops draaiende. Het aanbod varieert van computerbenodigdheden tot verzekeringen en van auto’s tot cosmetica.

Regionale speler
Ceo Ole Vinje laat optekenen dat er in de Nordics dringend behoefte is aan een online marktplaats als Amazon (dat zich niet actief richt op Scandinavïe), ‘maar dan van een sterke regionale e-commerce speler die de markt en de lokale consumenten kent. Komplett gaat hierin voorzien. We stellen ons platform open voor externe partners en vendors en we gaan hen toegang verschaffen tot ons merk en onze klanten. Dit zorgt ervoor dat onze klanten voor nog meer verschillende spannende producten bij ons terecht kunnen.’

Fulfilment
Komplett zal per geval beoordelen of het aanbod van derden ‘relevant’ is voor klanten en alleen dan assortiment toevoegen, meldt SHD Logistics. Desgewenst kunnen marktplaatspartners hun fulfilment op termijn ook uitbesteden aan de onderneming, diensten die Amazon, bol.com, vidaXL en Zalando ook (gaan) bieden aan third party sellers.

Elkjøp
Komplett is niet de enige partij die met een marktplaats wil uitgroeien tot dé one-stop shop voor Scandinavische webshoppers. De Noorse winkelketen Elkjøp, marktleider in consumentenelektronica, sloot een samenwerking met Mirakl om extern aanbod toe te voegen. Mirakl is ook de partij achter Nextail Connect, de ‘invitation only´ marktplaats van de Blokker Holding.

Komplett Group
De Komplett Group claimt de grootste e-commerce partij van Scandinavië te zijn, met een focus op Noorwegen, Zweden en Denemarken. Binnenkort wordt een entree gemaakt op de Finse markt. De Nederlandse activiteiten werden begin 2010 verkocht aan de Paradigit Group, omdat de onderneming zich toen op de Nordics wilde concentreren.

NB in het nieuwe magazine van Twinkle, dat morgen verschijnt, veel aandacht voor marktplaatsen. Experts gaan in op de vraag welke meerwaarde ze hebben, ook aan de aanbodkant. Daarnaast brengen we een uitgebreid artikel over de kansen en valkuilen bij verkoop op marktplaatsen.