Twinkle | Digital Commerce

Komplett opent afhaalpunt in Ierland

2017-05-26
169130
  • 1:08

Komplett Europa, de in Nederland gevestigde poot van de beursgenoteerde Scandinavische online computerverkoper, opent een afhaalpunt in het Ierse Dublin.

Naast Nederland en België is Ierland het derde land waar Komplett Europa actief is. Volgens marketingmanager Menno Cadel is Komplett.ie zowel in traffic als in omzet de grootste webwinkel in de Ierse consumentenmarkt voor computers en computeronderdelen.

Kantoor annex afhaalpunt
Om die positie te verstevigen wordt in Dublin een kantoor geopend met onder meer een eigen countrymanager, een eigen klantenservice en een eigen marketingafdeling. De vestiging fungeert daarnaast als afhaalpunt: Ieren kunnen er een online bestelling zelf afhalen en zo tientallen euro's besparen op de verzendkosten. 'De toegevoegde waarde zit hem ook in het feit dat kopers hun online bestelling daar kunnen betalen', aldus Cadel. 'Dat helpt een aantal consumenten over de drempel om te bestellen.'

In Nederland biedt Komplett, de nummer 60 in de Twinkle100, klanten ook de mogelijkheid producten af te halen. Er zijn afhaalpunten in Delft, waar Komplett Europa zijn hoofdkantoor houdt, in Amsterdam en in Tilburg. In laatstgenoemde stad bevindt zich het distributiecentrum van het bedrijf.

Webwinkels gesloten
Volgens Cadel zal Komplett Europa zich voorlopig blijven concentreren op de Nederlandse, de Belgische en de Ierse markt. De webwinkels die het bedrijf opende in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, werden afgelopen juni gesloten. Cadet: 'We hebben besloten te investeren in onze core markten en de activiteiten elders te staken.'