Twinkle | Digital Commerce

Webshop MS Mode weer open

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Na ruim drie maanden radiostilte heeft MS Mode zijn webshop weer in de lucht. De moderetailer, die al maanden in zwaar weer verkeert, wist het tij te keren en zet nu in op e-commerce om een succesvolle doorstart te realiseren. 

Op de webshop van het 'curvy power'-modemerk staat niet langer een excuusboodschap: vrouwen met een maatje meer kunnen vanaf nu weer bestellen uit een nog relatief klein assortiment.

Zwaar weer
MS Mode kreeg het zwaar te verduren door tegenvallende resultaten, de zachte winter en de dollarkoers. De bewindvoerders vroegen in augustus het faillissement van de keten aan en sloten de webshop. Toch bleven de onderhandelingen doorlopen, waardoor het lot van winkels, webshop en personeel een tijdje onbeslist bleef.

Doorstart
Een maand later maakte de keten bekend door te starten onder oud-eigenaar Roland Kahnm, kredietverstrekker Rabobank en retailspecialist GA Europe. Tijdens de voorbereidingen van de doorstart bleef de webshop dicht. MS Mode gaat door in afgeslankte vorm: 95 van de 130 winkels blijven open.