Twinkle | Digital Commerce

Stad.nl sluit de poort

2017-05-27
249140
  • [nieuws]
  • 1:03

Stad.nl gaat op 30 december uit de lucht. Daarmee eindigt het avontuur van oprichters Mabel Mangnus en Helene van der Meijs een kleine vijf jaar na de opening. Een koper voor de virtuele winkelstad werd niet gevonden, de domeinnaam is ter veiling aangeboden.

Op 7 maart 2012 werd Stad.nl geopend, daarmee de winkeltjes van enkele honderden online en offline ‘huurders’. Het bedrijf presenteerde zich als een alternatief voor het ‘dure en overbevolkte’ Google AdWords en mikte op kleinere, unieke ondernemingen. Een (centraal) winkelmandje met bijbehorend commissiemodel werd pas vorig voorjaar toegevoegd, tot die tijd fungeerde Stad.nl alleen als etalage.

Te klein gebleven
Mangnus en Van der Meijs laten weten dat de poort eind volgende week definitief dicht gaan, nu er geen goede koper is gevonden. ‘De Stad was een mooie plek om naar toe gaan om te winkelen bij honderden kleine en unieke winkels. De groei die de stad nodig had om zelfstandig en welvarend door te gaan is echter uitgebleven. De stad wilde er graag zijn voor de kleine winkels maar bleef zelf te klein om te kunnen overleven.’