Twinkle | Digital Commerce

123inkt delft onderspit in rechtszaak tegen Samsung

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:51

123inkt, dat online goedkope alternatieven voor inktpatronen aanbiedt, heeft een rechtszaak verloren die Samsung tegen de webwinkel aanspande. De juridische strijd om nagevulde Samsung-toners eindigde in een rectificatie en terugroepactie door 123inkt.

Negen types van de Samsung-toners die 123inkt vulde met eigen inkt, moeten op rechterlijk bevel worden teruggehaald bij consumenten. De inktwebshop reageerde op de oproep met het aanbieden van een gratis Brother kleurenlaserprinter aan iedere consument die de gevulde Samsung-toners vóór 1 februari terugstuurt.

HP
Het is voor 123inkt niet de eerste confrontatie over octrooirecht. Zo raakte de inktverkoper in september in conflict met printerfabrikant HP, dat een update in zijn printers had doorgevoerd waardoor consumenten alleen nog met originele HP-inkt konden printen. Nadat 123inkt een stichting oprichtte waar consumenten hun klacht tegen HP konden indienen, zodat juridische stappen tegen het bedrijf gemaakt konden worden, draaide HP de update terug.