Twinkle | Digital Commerce

Delivery Hero slijpt messen in Duitse strijd Takeaway.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

Delivery Hero heeft zijn kleinere concurrent Foodpanda overgenomen in zijn ambitie om marktleider in onder andere Duitsland te worden. Samen betekenen zij een veel sterkere Europese concurrentie voor het van oorsprong Nederlandse Takeaway.com.

Delivery Hero (maandelijks 18 miljoen orders) en Foodpanda (2 miljoen orders per maand) worden beiden gesteund door Rocket Internet. Delivery Hero is met de overname van zijn concurrent straks actief in 47 landen.

Rocket vergroot aandeel
Rocket Internet vergroot zijn aandeel in Delivery Hero naar 37,7 procent, zo meldt Reuters over de gesloten deal. Vorig jaar pompte de incubator al 800 miljoen euro in het Duitse bedrijf, tegen een waarde naar 2,89 miljard euro.

Marktleider
Delivery Hero wordt met de koop alleen al op de Duitse markt een veel grotere concurrent van het beursgenoteerde Takeaway.com. 40 miljoen euro van de beursopbrengst wil Takeaway.com gebruiken om te groeien in Duitsland en andere ‘leidende markten’, meldde het bedrijf van Jitse Groen in september. Daarbij wordt vooral geld gestoken in marketing. Takeaway.com is naar eigen zeggen momenteel marktleider bij onze oosterburen en wil deze positie graag behouden.