Twinkle | Digital Commerce

Siwbblr: fashion slider als kledingrek

2017-05-27
250140
  • 1:33

Past de bloes van Mango wel bij de rok van de Bijenkorf en de schoenen van Van den Assem? Modeliefhebbers kunnen al swipend door de fashion slider van Swibblr zien of de match hen aanstaat.


Tekst: Danielle Scheffer

Na een jaar besloten testen (invite only) is nu de open bètaversie live gegaan van Swibblr. Je kunt in de app setjes maken van kleding van verschillende merken uit diverse winkels, vervolgens je combinaties delen met anderen en tenslotte de items kopen in de desbetreffende webshops. ‘Wij maken online shoppen leuker. We proberen een andere belevenis te creëren, specifiek gericht op de groeiende groep mobiele shoppers. Daarnaast lossen we een concreet probleem op doordat consumenten in één oogopslag kunnen zien of kledingstukken van verschillende shops bij elkaar passen’, vertelt Michel Frissen, één van de drie founders. Innovatief aan de app is volgens hem het gebruik van het touch screen bij het maken van kledingsets. ‘Het is eigenlijk de digitale vertaling van kleren ontdekken in een fysieke winkel. Daar ga je door een kledingrek, bij ons ga je door de fashion slider.’


Op dit moment wordt samengewerkt met de Bijenkorf, Sarenza, Mango, Zalando, Van den Assem, Forever 21 en Modemusthaves.com. De samenwerking wordt geregeld via affiliate partner zanox. ‘Merken staan vaak open voor nieuwe manieren om doelgroepen te bereiken, daarvoor is Swibblr een interessant platform’, zegt Frissen. Het verdienmodel is dan ook gebaseerd op affiliate marketing. In de toekomst verwacht men meer inkomsten te genereren door adverteermogelijkheden en data. Verder is het de bedoeling dat consumenten, online shops en influencers zelf kleding kunnen gaan toevoegen. ‘We willen naar een full circle social shopping experience: elkaar volgen en met elkaar delen, themakanalen, gericht zoeken naar kleding en kledingsuggesties. Dat alles met de fashion slider als middelpunt in de app’, besluit Frissen.

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 9-2016.