Twinkle | Digital Commerce

Start-up Ekomenu haalt groeigeld op

2019-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Ekomenu, een start-up in maaltijdboxen, heeft de afgelopen weken anderhalve ton aan groeigeld opgehaald. De komende maand moet daar nog eens twee ton bijkomen.

Volgens het bedrijf zijn er de afgelopen twee jaar al bijna één miljoen van diens maaltijdboxen bezorgd. Met het groeigeld hoopt Ekomenu die groei door te zetten en zijn concept verder te ontwikkelen. Dat concept zijn maaltijdboxen met 100 procent biologische producten. Die gerechten vormen die in een half uur te bereiden zijn. Eén van de nieuwe ontwikkelingen bij het platform is onder meer gratis voedingsadvies. ‘Dit is hard nodig, want miljoenen Nederlanders kampen met een chronische aandoening als gevolg van hun eetpatroon’, stelt oprichter Jack Stroeken.

Streekbox

Ekomenu is een zelfstandige onderneming die samenwerkt met de supermarktketen Ekoplaza. Enkele jaren geleden fuseerde Ekomenu met een andere maaltijdbox: Streekbox. Daardoor werd Streekbox één van de concepten binnen Ekomenu, liet Stroeken destijds weten aan Twinkle. ´Wij hebben bij Ekomenu verschillende doelgroepen, thema´s en menu´s , zoals koolhydraatarm, vegetarisch of glutenvrij. Daarbij komt nu de Streekbox met regionale producten.´