Twinkle | Digital Commerce

Billink gaat merchants voorfinancieren via beursgang

2018-12-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Achteraf-betaaloplossing Billink beleefde vandaag zijn beursgang. Het groeikapitaal van een miljoen euro dat daardoor gegenereerd wordt, zet de scale-up in om webwinkeliers die achterafbetaling aanbieden, het openstaande bedrag voor te schieten.

'Voor veel merchants behoort achteraf betalen nog niet tot de mogelijkheden, omdat zij deze vertraging in cashflow niet willen of kunnen lijden', laat mede-oprichter Laurens Withagen weten aan Twinkle. Zij kiezen daarom vaak voor iDeal, waarbij het aankoopbedrag direct op de rekening verschijnt. Billink hoopt die voorsprong van iDeal ten opzichte van achterafbetalen te verkleinen door als bemiddelende derde het geld vast uit te keren aan verkopers.

Volledig naar webshops

Als launching customer van online platform 'Rabo&Crowd' kreeg Billink bij zijn nieuwverworven beursnotering een steuntje in de rug van de Rabobank, die drie ton bijdraagt aan de financiële injectie. Mkb-beurs Nxchange, die geïntegreerd is met het Rabo&Crowd-platform, draagt de resterende 700.000 euro bij.

'We zien een groeiende behoefte bij webwinkeliers om direct hun verkoopopbrengsten te ontvangen. Bovendien zijn er steeds meer consumenten die achteraf willen betalen', constateert directeur Niels de Peuter. 'Het kapitaal dat wij ophalen bij beleggers zal hoofdzakelijk gebruikt worden om geaccepteerde webwinkeliers voor te financieren en daarmee ook webwinkels te helpen groeien.'