Twinkle | Digital Commerce

Etsy helpt verkopers met Google Shopping-campagne

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Etsy, het online platform voor handgemaakte producten, moedigt het deelnemen aan Google Shopping aan onder zijn handelaren. Voor hen heeft Etsy een dashboard ontworpen waarmee zij een advertentiecampagne kunnen opzetten.

De verkopers van handgemaakte artikelen hoeven op deze manier geen grote investering te doen om een Google Shopping-account op te zetten, waar doorgaans veel tijd en geld mee gemoeid is; een uitkomst voor kleinere bedrijven die dit op eigen kracht niet zouden kunnen. Eerder gaf Etsy zijn verkopers al de mogelijkheid een website te bouwen en te adverteren om hoger in de resultaten van zijn zoekmachine te komen.

Prijs per klik
In het nieuwe dashboard kunnen handelaren een dagelijks advertentiebudget en een land uitkiezen waar de campagne op gericht wordt. De verkopers hoeven alleen een prijs per klik te betalen; Etsy rekent geen commissie. Het platform sluit zich met deze nieuwe optie aan bij de groeiende invloed van Google Shopping; de rol van de dienst in Google’s zoekresultaten groeit aanzienlijk.