Twinkle | Digital Commerce

De Buren: 'Minimaal duizend afhaalpunten in Nederland'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Bpost, het voormalige staatspostbedrijf in België, neemt een onbekend maar ‘substantieel’ belang in De Buren. Ambitie van de onderneming uit Twente: minimaal duizend afhaalpunten in Nederland, vijfhonderd in België.

Wanneer die ambitie waargemaakt moet zijn, laat De Buren niet los. Het bedrijf bouwt nu ongeveer vijf jaar aan een netwerk van onbemande afhaalpunten in Nederland. Het gaat beduidend minder snel dan aanvankelijk werd voorzien.

Afhaalpunten
Momenteel zijn er ruim vijftig Nederlandse afhaalpunten van De Buren, dat werk zegt te gaan maken van landelijke dekking. Eind vorig jaar werd de eerste pakketautomaat op Belgische bodem geplaatst.

Open karakter
Uit het persbericht over de entree van bpost: ‘Door de participatie zal een snelle start worden gemaakt in verdere internationale expansie, met als ambitie het uitrollen van 500 vestigingen in België. Door het open karakter van dit nieuwe netwerk kunnen ook andere pakketdiensten en retailers van de kluizen van de Buren gebruik maken. In Nederland werkt de Buren al geruime tijd samen met DHL en TNT Innight, waarbij ook DPD heeft aangegeven een samenwerking na te streven.’

Apotheken, stomerijen en supermarkten
Directeur Robin Dragstra laat optekenen dat de afhaalpunten van De Buren worden benut door ‘allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek’. De interesse in de afhaalkluizen komt meer en meer uit de b2b-hoek. Dragstra: ‘Denk hierbij bijvoorbeeld aan apotheken, stomerijen en supermarkten. De grote kracht van onze afhaalpunten, naast de 24/7 openingstijden en de onbemandheid, is dat wij ze openstellen voor de markt en hierdoor de infrastructuur efficiënt en exploitabel ingezet kan worden.’

Sandd
Eerder al participeerde een ander postbedrijf in De Buren; Sandd trok zich echter binnen anderhalf jaar alweer terug. Nieuwe aandeelhouders werden toen gevonden in private investeerders.