Twinkle | Digital Commerce

Meer Nederlands bij Amazon

2017-05-27
180101
  • 1:31

Amazon zoekt naar mensen die teksten kunnen vertalen naar het Nederlands. Er zijn banen in verschillende standplaatsen. In een vandaag geplaatste vacature is de hoofdopdracht expliciet: ‘Translate merchandising content from German into Dutch’.

Op 12 november 2014 werd Amazon.nl gelanceerd. Op die site verkoopt het e-commerce concern nog altijd alleen e-readers en e-books. Amazon deed deze maand wel een aantal serviceverbeteringen in de lage landen; het introduceerde Prime in België en dankzij een deal met DPD kunnen Nederlandse webshoppers orders voor het eerst afhalen, in 750 winkels. Het afhaalpuntennetwerk in België werd verdubbeld.

Amazon in Duitsland
De afhaaloptie in België hangt aan Amazon.fr, die in Nederland aan Amazon.de. Dat is al jaren met afstand de grootste webwinkel in Duitsland. Amazon beschikt bij onze oosterburen inmiddels over 8 fulfilmentcentra, 2 klantenservicecentra en één corporate office:

Targeted approach
Voor het kantoor in München zoekt Amazon momenteel naar iemand die merchandising content van het Duits naar het Nederlands kan vertalen. In de (Engelstalige) vacature staat verder onder meer: ‘You will merchandize the Amazon.de website on local languages with targeted customer approach, monitor project execution and ensure that the project delivery is to the appropriate levels of quality and in line with its target date.’

Producttitels en -beschrijvingen
Voor het kantoor in Luxemburg startte Amazon vier dagen geleden de zoektocht naar een vertaler/redacteur, die als German and English into Dutch Translator/Proofreader/Editor kan fungeren. Het gaat daarbij met name om producttitels en -beschrijvingen. ‘You will ensure that human and machine-generated translations meet Amazon's specific style guides and internal standards for product detail pages.’

Projectmanager customer service
Voor zijn klantcontactcentra in Berlijn, Cork (Ierland), Edinburgh (Schotland), Luxemburg en Regensburg (Duitsland) zoekt Amazon ondertussen naar vloeiend Nederlands sprekende en schrijvende projectmanagers.

Amazon heeft geen reactie gegeven op vragen van Twinkle over de vacatures.