Twinkle | Digital Commerce

Twinkle100: iDeal en creditcards alomtegenwoordig

2017-05-27
299168
  • [nieuws]
  • 1:11

IDeal is de meest aangeboden betaalmethode onder bedrijven in de nieuwe Twinkle100. Bij 95 procent van de 230 online verkopers op de lijst is betalen met iDeal mogelijk. Mastercard en Visa volgen met ieder 91 procent.

Dat blijkt uit een contentanalyse van websites, dit voorjaar uitgevoerd door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Het Centre for Market Insights (het onderzoeksbureau van de opleiding Commerciële Economie en het lectoraat Online Ondernemen van de HvA) heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de Twinkle100.

PayPal
Achter iDeal, Mastercard en Visa is PayPal de enige betaalmethode die door meer dan de helft van de Twinkle100-bedrijven wordt aangeboden, met een acceptatie van 59 procent. Twee derde van de tweehonderd genoteerde retailers bieden zes betaalmethoden of meer aan, blijkt uit de analyse. Bedrijven in de Travel30 doen het met gemiddeld minder opties. De HvA-studenten brachten onder andere ook bezorgtarieven en keurmerken van Neerlands grootste online verkopers in kaart.

De nieuwe Twinkle100
De nieuwe Twinkle100 is mede dankzij de samenwerking met de HvA rijker dan ooit. Hét overzicht over e-commerce in Nederland (332 pagina's) wordt volgende week gepresenteerd tijdens een exclusieve lunch op Shopping Today. Abonnees ontvangen de Twinkle100 kort daarna op de mat.

Lees ook: