Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel.org introduceert b2b-keurmerk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Thuiswinkel.org komt met een keurmerk voor de b2b e-commerce markt. Thuiswinkel Zakelijk biedt kopers in deze branche acht zekerheden waaraan zij kunnen zien dat een webshop betrouwbaar en veilig is.

‘De grenzen vervagen tussen verkopen aan consumenten en verkopen aan andere bedrijven’, licht de belangenvereniging toe. ‘Wij merken dat steeds meer van origine consumentgerichte bedrijven zich verbreden naar de zakelijke markt. Ter indicatie: ongeveer 25 procent van de Thuiswinkel.org-leden verkoopt inmiddels ook direct aan bedrijven. Tegelijkertijd maakt de b2b-branche stappen richting de b2c-branche. Denk hierbij aan groothandels en leveranciers die kortingsacties en loyaliteitsprogramma’s voeren.’

Acht zekerheden
Het keurmerk hangt samen met acht zekerheden, die Thuiswinkel.org als volgt opsomt:  het bedrijf bestaat echt (contact- en vestigingsgegevens zijn gecontroleerd), zakendoen onder Nederlands recht, helder aanbod: je weet precies wat je koopt, overzichtelijk orderproces, prijzen zijn duidelijk, veilige betaalomgeving, zorgvuldige omgang met jouw persoonsgegevens, gedegen klachtenbemiddeling en geschillen bij Nederlandse rechter.

Leden
Indi.nl, webwinkel in technische onderdelen, is launching partner in het project. Belangstellenden dienen een certificering van Thuiswinkel.org te doorlopen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.