Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl bant brommers uit eigen bezorgdienst

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Thuisbezorgd.nl schrapt de brommers uit zijn eigen bezorgdienst en levert voortaan alleen nog maar per elektrische fiets. Consumenten betalen geen kosten voor de maaltijdbezorging aan de deur.

Het bedrijf van Jitse Groen startte in de lente met een eigen bezorgdienst in Amsterdam en Den Haag. Dit was mogelijk door de overname van de startup Tante Bep. Inmiddels zijn ook Rotterdam en Utrecht aangehaakt.

Snelheidswinst
De maaltijden werden voorheen per brommer of standaard fiets geleverd, maar dit zorgde voor vervuiling óf was niet snel genoeg. Nu kan het bezorggebied worden uitgebreid. ‘Elektrische fietsen leveren veel snelheidswinst op ten opzichte van normale fietsen. De maaltijd arriveert hierdoor warm bij de consument thuis’, aldus directeur klantenservice Marcus Lantzendorffer.

Beursgang aanstaande
Ondertussen bereidt moederbedrijf Takeaway.com zich voor op de beursgang van aankomende vrijdag. Hoewel analisten twijfels hebben over de risico's rond een investering in Takeaway.com, wordt het als een ‘kansrijk bedrijf’ gezien. De onderneming zou met aandelen tussen de 20,50 en 26,50 euro zo’n 1 miljard euro waard zijn.