Twinkle | Digital Commerce

.shop-domein open voor registratie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:51

E-commerce ondernemers kunnen nu wereldwijd een .shop-extensie claimen voor hun bedrijf. In de ‘sunrise-periode’ - tot eind augustus - hebben veel grote merken hun domein al vastgezet in de voorregistratie.

Sinds 2014 zijn er meer dan zeshonderd top-level domeinnamen beschikbaar gekomen. Volgens GoDaddy’s Theresa Geraghty behoort .shop tot de top 5 van populairste extensies in die periode, net als .club en .online. Ze baseert zich op voorregistraties bij GoDaddy, zonder concrete aantallen te noemen.

Voorregistratie
Argeweb kreeg de afgelopen tijd 10 duizend voorregistraties voor de .shop-extensie via Voorregistratie.nl. Het blijkt dat 80 procent van deze partijen al een .nl-domeinnaam heeft. Onder de geregistreerden komt 25 procent uit de consumentenelektronica. Daarna volgt de modebranche als de op één na grootste groep (20 procent).

Gelukszoeker
Ook zijn gelukszoekers (38,5 procent) geïnteresseerd in de .shop-extensie, concludeert Argeweb op basis van zijn eigen gegevens. Deze partijen willen de extensie later voor veel geld verkopen.