Twinkle | Digital Commerce

Rocket Internet lijdt fors verlies

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Het Duitse Rocket Internet, investeerder van onder meer Zalando, heeft over de eerste helft van dit jaar een verlies geleden van 617 miljoen euro.

De verliezen van de incubator worden vooral veroorzaakt door het afwaarderen van bedrijfsonderdelen. Zo werd 383 miljoen afgeschreven op de Global Fashion Group. Daartoe behoren de niet-Europese zusterbedrijven van Zalando: Zalora in Zuidoost-Azië, Dafiti in Latijns-Amerika en Lamoda in Rusland.

Afwaarderen
Investeringen in een aantal andere e-commerce bedrijven werden afgewaardeerd met 234 miljoen euro. Welke bedrijven dat zijn werd niet bekend gemaakt. De aandelen van Rocket Internet zijn dit jaar flink gedaald. Vanmorgen werd een verdere daling van bijna 10 procent genoteerd.

Onenigheid met Kinnevik
Het Berlijnse Rocket Internet is opgericht in 2007 door de drie broers Marc, Oliver en Alexander Samwer. In 2008 lanceerde de incubator Zalando. In mei ontstond onenigheid tussen Rocket Internet en investeerder Kinnevik. Laatstgenoemde haalde zijn twee vertegenwoordigers uit de raad van toezicht van Rocket Internet, omdat er meningsverschillen waren over gezamenlijke investeringen in startups.