Donderdag 18 augustus 2016

1282 keer gelezenNu reageren

Britse tak Thuisbezorgd.nl naar Just Eat

Britse tak Thuisbezorgd.nl naar Just Eat

Maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl heeft zijn Britse tak verkocht aan Just Eat. De site van Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, verwijst inmiddels door naar Just Eat.


Volgens Thuisbezorgd.nl kwam de Britse tak niet van de grond, schrijft het Parool. Ook was er geen zicht meer op winstgevendheid. De verkoop is opmerkelijk, omdat Thuisbezorgd.nl nog maar enkele weken geleden de Nederlandse en Belgische tak van Just Eat overnam voor 22,5 miljoen euro.

'The winner takes most'
Met die koop claimde Thuisbezorgd.nl alvast zijn leiderspositie. ‘Dit is een markt van the winner takes most’, zei Joris Wilton van Takeaway.com bij die gelegenheid. Over de verkoop van de Britse tak zijn geen financiële details bekend gemaakt.

Dertigduizend restaurants
Momenteel zijn er ongeveer dertigduizend restaurants aangesloten bij Takeaway.com, in negen Europese landen en Vietnam.

Winstgevend
Oprichter Jitse Groen sprak in januari de verwachting uit dat Takeaway.com nog dit jaar winstgevend is. Vooral Duitsland moet bijdragen aan de zwarte cijfers.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Britse tak Thuisbezorgd.nl naar Just Eat

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.