Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt nu ook restaurantmaaltijden in Europa

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon gaat ook restaurantmaaltijden bezorgen in Europese steden, te beginnen in Londen. Daar gaat het de concurrentie aan met Deliveroo en Hungry House.

In Londen is de bezorgservice actief in geselecteerde postcodegebieden. Daar worden  maaltijden bezorgd van restaurants als Strada, Gastronomica en Planet Hollywood. Ook het Michelin-ster restaurant Benares en andere kwaliteitsrestaurants werken samen met Amazon.

Prime Now app
De bezorgdienst wordt beschikbaar gesteld door middel van de Prime Now-app. Prime-abonnees kunnen daar browsen door deelnemende restaurants en menu’s, orders plaatsen en deze ook realtime volgen. De bestelling wordt in uiterlijk een uur aan huis bezorgd. Gaat het om een order van 15 pond of meer, dan is de bezorging gratis.

Seattle
Vorig jaar begon Amazon in de Amerikaanse stad Seattle met het ophalen van maaltijden bij restaurants om ze daarna af te leveren bij gebruikers van Prime Now.  Daarna volgden steden als San Francisco, San Diego, Chicago, Los Angeles, Baltimore, Austin en Portland. Geruchten over een komst naar Europa deden al eerder de ronde.

In juni van dit jaar kwam de Prime Now service voor het eerst beschikbaar in Europa, in Londen.