Twinkle | Digital Commerce

Zalando sluit kantoor in Parijs

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Zalando sluit zijn kantoor in Parijs en stuurt de Franstalige webwinkel voortaan aan vanuit het hoofdkantoor in Berlijn. De in 2011 geopende vestiging in Parijs telt 20 werknemers. De verhuizing moet tegen het eind van dit jaar zijn afgerond.

Dat heeft een woordvoerder bevestigd tegenover Textilwirtschaft.

Herstructurering
Doel van de Parijse vestiging was het opbouwen en onderhouden van contacten met  Franse modemerken en het bewaken van Franse modetrends. De verhuizing is onderdeel van een herstructurering van het bedrijf. In 2013 sloot de Duitse webshop voor schoenen, kleding en modeaccessoires al het kantoor in Milaan.

Belangrijke markt
Frankrijk blijft een belangrijke markt voor Zalando. Nog maar enkele dagen geleden kondigde het bedrijf de bouw aan van een nieuw logistiek centrum in Parijs.

Zalando’s distributiecentra
Samen met een nieuw distributiecentrum in Polen en het bestaande satellite dc in Italië heeft Zalando straks drie buitenlandse magazijnen. In Duitsland heeft de moderetailer drie centra (Mönchengladbach, Brieselang en Erfurt) en wordt gewerkt aan een vierde in Lahr. Nederlandse orders komen vooral uit het dc in Mönchengladbach.