Twinkle | Digital Commerce

Winstloze startup Birchbox krijgt tweede kans met groeigeld

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Birchbox heeft 15 miljoen dollar aan nieuw groeigeld ontvangen om het bedrijf weer overeind te helpen. In het afgelopen half jaar heeft de subscription commerce service voor cosmetica twee grote ontslagrondes gehouden.

Birchbox, gewaardeerd op 485 miljoen dollar, ontving in 2014 voor het laatst groeigeld (60 miljoen dollar) voor zijn dienst. Destijds was de service een gat in de Amerikaanse markt. Tegenwoordig heeft Birchbox steeds meer concurrentie van copycats en grote cosmeticabedrijven.

Winstloze startup
Het bedrijf wist in zijn zesjarige bestaan nog geen winst te boeken en moest in januari en juni ruim 10 procent van zijn personeel ontslaan. Ceo Katia Beauchamp hoopt dat haar bedrijf met het nieuwe groeigeld nu wel zwarte cijfers kan schrijven, aldus Recode.

Birchbox-cijfers
Birchbox boekt volgens bronnen van de nieuwssite jaarlijks zo’n 200 miljoen dollar aan omzet. De opbrengst steeg in het afgelopen half jaar met 20 procent. In zijn jonge bestaan week Birchbox al verschillende keren af van zijn core business, door bijvoorbeeld losse cosmetica te verkopen en een fysieke winkel te openen.