Twinkle | Digital Commerce

Ticketmaster met Tickethour groter in sportevenementen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

Ticketmaster heeft zijn branchegenoot Tickethour overgenomen. Tickethour is verkoper van tickets voor sportevenementen en aanwezig in 25 landen in Europa en het Midden-Oosten. Ticketmaster breidt door deze deal zijn sportaanwezigheid uit naar deze regio’s.

Tickethour wordt een dochteronderneming van Ticketmaster. Het bedrijf blijft in Nederland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Cyprus, Griekenland en België actief. Tickethour ditribueert momenteel meer dan 8,5 miljoen tickets per jaar voor ongeveer 65 klanten.

Ticketmaster
Ticketmaster, onderdeel van Live Nation Entertainment, verwerkt jaarlijks zo’n 530 miljoen primaire tickets en is daarmee naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in ticketverkoop. Daar horen ook kaarten voor sportwedstrijden van bijvoorbeeld de Premier League-clubs bij.

Belangrijke nieuwe klanten
‘Tickethour brengt belangrijke klanten naar het portfolio van Ticketmaster, waaronder de voetbalclub Olympiakos en het culturele centrum Onassis in Griekenland, de Belgische Pro League en Proximus League, en andere grote voetbalteams zoals de Noorse club Viking’, laat Ticketmaster weten in een persbericht.

Verkopen via Facebook
Ticketmaster pioniert sinds eind april met een test rond het indirect verkopen van tickets via Facebook. Geïnteresseerden van geselecteerde events kunnen nu via een affiliatekoopknop kaartjes aanschaffen.