Twinkle | Digital Commerce

PayPal beschermt ook aanbieders services, reizen en tickets

2017-10-05
18801058
  • 0:44

PayPal breidt zijn verkopersbescherming uit naar online aanbieders van services, tickets en reizen. Daarmee genieten zij ook van bescherming bij ongeautoriseerde betalingen of consumenten die beweren hun aankoop niet te hebben ontvangen.

PayPal’s dienst was eerder alleen voor webshops die fysieke producten verkochten. Nu kunnen ook aanbieders van digitale tickets voor concerten en evenementen, online services – zoals opleidingen – en hotels of vluchten toch hun geld krijgen bij ongeregeldheden.

Onnodige risico’s
‘Het besluit om de verkopersbescherming uit te breiden, geeft verkopers de mogelijkheid om nog meer typen producten en diensten online aan te bieden, zonder onnodige risico’s’, laat Jan-Willem Roest, general manager van PayPal Benelux & Ierland, optekenen in een persbericht. ‘Meer dan een tiende van de online verkopers geeft aan dat het risico op creditcardfraude en beveiligingsissues hen ervan weerhoudt om hun business uit te breiden. Deze verbeteringen zijn een belangrijke stap in het bieden van uitgebreide bescherming wanneer je gebruik maakt van PayPal.’