Twinkle | Digital Commerce

Superstar sluit webwinkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Kledingmerk Superstar heeft zijn webwinkel gesloten. Eigenaar FNG Group, die ook merken als CKS, Expresso, Steps en Claudia Sträter in het bestand heeft, gaf begin dit jaar aan Superstar te willen vervangen door onder andere het Belgische merk Friday.

‘We zijn gesloten! Zoals je wellicht in de media hebt gelezen of gehoord gaat Superstar helaas in de loop van 2016 van de markt verdwijnen. Hierdoor zullen elke week enkele filialen sluiten en overgaan in een nieuw concept’, staat op Superstar.eu.

Teleurstellend
Superstar boekte volgens moederbedrijf FNG Group de afgelopen jaren teleurstellende resultaten. Om die reden verdwijnt het merk uit de markt, te beginnen online. De kleding van Superstar is ‘voorlopig’ nog wel te koop in de fysieke winkels.

Friday
Superstar moet in ons land plaatsmaken voor twee nieuwe merken. Eén daarvan is het Belgische Friday, het andere merk is nog niet bekendgemaakt. Friday is de ‘jongere lijn’ van CKS en krijgt ongeveer de helft van de Superstar-vestigingen als fysieke verkooplocatie.

Overname
Superstar werd samen met zusje Steps in 2014 door Coltex Retail Group verkocht aan FNG Group. Aan Steps wordt vooralsnog niet gesleuteld. ‘Het gaat goed met Steps, dus aan deze formule wordt niets veranderd’, aldus Erik Muller van NLB Fashion Services, het servicekantoor van de Nederlandse winkels van Steps en Superstar.