Twinkle | Digital Commerce

51 procent meer directe online omzet voor Nike

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:50

Nike verkoopt zonder aarzeling en met succes direct online aan consumenten in veertig verschillende landen. De digitale inkomsten kwamen afgelopen boekjaar uit op circa anderhalf miljard dollar.


Dat maakt de Amerikaanse vaktitel Internet Retailer op uit financiële stukken van het sportmerk. Nike rapporteert zelf geen bedragen over online verkoop, wel laat het bedrijf weten dat de e-commerce omzet met 51 procent is gegroeid (pdf).

E-commerce ontwikkeling
Nike.com en de gelieerde apps zouden goed zijn voor ongeveer 4,7 procent van de totale verkopen, versus 3,3 procent in het voorgaande boekjaar. Onderstaand diagram van Internet Retailer brengt de e-commerce ontwikkeling over de afgelopen jaren in beeld. Daarin is 7 miljard dollar in 2020 als stip op de horizon gezet, een omzetambitie die Nike eerder zelf communiceerde. Internet Retailer rekent voor dat de omzet daarvoor tot die tijd met gemiddeld 46,7 procent per jaar moet groeien: