Twinkle | Digital Commerce

‘Verkoop aan klant door leverancier bedreiging voor handelaren'

2018-10-09
1000562
  • 0:46

Het leveren van goederen door leveranciers direct aan de eindgebruiker is voor veel groothandelaren een doorn in het oog.

Dat blijkt uit onderzoek van Sana Commerce onder 559 b2b-organisaties. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan de leveranciers hierdoor als bedreiging te zien. Omdat hierdoor het traditionele verkoopmodel verandert, waardoor de concurrentie tussen partners toeneemt.

Eén derde van de ondervraagden ziet leveranciers, groothandelaren en distributeurs die rechtstreeks aan de consument verkopen tevens als veroorzakers van prijsverlaging. Dit bedreigt de winstgevendheid en levensduur van een organisatie, stellen zij.

Doelstelling

Volgens het onderzoek focussen steeds meer organisaties op e-commerce om concurrerend te blijven, het verkoopvolume te vergroten en klantervaring te verbeteren. Slechts een kwart haalt echter deze doelstellingen na de overstap op e-commerce. Toegenomen concurrentie en een agressieve markt worden als belangrijke redenen genoemd voor het niet behalen van die doelstelling.