Twinkle | Digital Commerce

ShoppingTomorrow: online relaties voor ieder merk

2017-11-08
180101
  • 1:36

Ieder merk moet directe online relaties opbouwen met consumenten en directe online verkoop aan eindklanten grondig overwegen. Zeker dat laatste vergt een fundamentele verandering in de manier van werken.


Dat concludeert de expertgroep Direct Brands van ShoppingTomorrow. Hieronder leest u een verslag van zijn bevindingen.

Door de digitale ontwikkelingen ontstaan grote veranderingen in de traditionele waardeketen. De markt disintermedieert doordat alle spelers een relatie proberen op te bouwen met de eindgebruiker. Merken hebben hiervoor een groot aantal opties, waaronder het ontwikkelen van een geheel nieuw b2c-merk of het kopen van een bestaand b2c-kanaal, maar directe verkoop hoeft niet het startpunt te zijn van het bouwen aan een relatie met de eindgebruiker.

Directe online verkoop aan de consument kan vele voordelen bieden, zoals het kunnen controleren van de merkidentiteit en -ervaring, extra marge, of het bieden van meer toegevoegde waarde voor de consument. De mogelijke risico’s, zoals kanaalconflicten, strikte wet- en regelgeving en hoge benodigde investeringen, moeten hierbij wel goed gemanaged worden.

Om een direct kanaal op te zetten, kunt u het volgende stappenplan volgen:

  1. Bedenk welke consumentenbehoefte u wilt invullen
  2. Vertaal de merkpropositie naar een onderscheidende retailformule
  3. Bouw de benodigde fundamenten op drie pijlers: business economics, organisatie en ‘minimum viable product
  4. Bedenk waar e-commerce binnen (of buiten) de organisatie wordt opgezet

Online direct verkopen aan de consument vergt, naast de initiële opzet van het directe kanaal, echter een fundamentele verandering in de manier van werken. Succesvolle online spelers laten zien customer first, agile en resultaatgericht te zijn. Deze manier van werken is voor ieder type bedrijf, en zeker ook voor merken, cruciaal bij het succesvol in de markt zetten van een directe propositie.

Meer bevindingen van de expertgroep vindt u in de zogenoemde bluepaper. Die kunt u hier downloaden.


Lees ook over andere bluepapers van ShoppingTomorrow: