Twinkle | Digital Commerce

Vomar: ‘Amsterdammers kunnen online bestellen’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Vomar laat inwoners van Amsterdam en omgeving vanaf deze week bestellingen plaatsen in zijn nieuwbakken webwinkel. De shop moet later landelijk worden uitgerold, maar dat ‘laat nog even op zich wachten.’

‘Medio deze week starten we met de communicatie naar klanten, waar we tot nu toe alleen in stilte opereerden. Voor de goede orde: dit geldt voor de postcodegebieden in het gebied Amsterdam’, laat directeur Aart van Haren weten aan Distrifood. Klanten kunnen hun order laten thuisbezorgen of afhalen.

Vacature
De supermarktketen liet in februari via een vacature voor een e-commerce medewerker doorschemeren dat het achter de schermen aan een verkoopplatform werkt. ‘Voor het opzetten van een nieuw e-commerce platform voor Vomar Voordeelmarkt, ligt een stevige uitdaging’, waarschuwde Vomar de toekomstige verantwoordelijke.

Proef gestaakt
Vomar startte in 2013 met een eerste proef in online verkoop. De shop bestond destijds enkel uit kruidenierswaren, waar nu ook versproducten online te verkrijgen zijn. Nog geen jaar later werd de pilot gestaakt, de test leverde naar eigen zeggen niet het ‘gewenste niveau’ op dat Vomar voor ogen had.