Twinkle | Digital Commerce

Rocket Internet stopt met Bonativo

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Bonativo, een startup in lokale versbezorging, is niet het succes geworden dat incubator Rocket Internet had gehoopt. Morgen gaat de stekker eruit. Het domein is verkocht aan Food Assembly, in België actief als Boeren & Buren.


Klanten van Bonativo kunnen producten bij lokale ambachtelijke bakkers, slagers en telers thuis laten bezorgen, ook ‘s avonds. Koeriers halen de verswaren op bij de producent, om ze twee dagen later aan de deur af te leveren.

Berlijn, Amsterdam, Londen
Kort na de start in Berlijn, in januari vorig jaar, begon Bonativo met levering in Amsterdam. De startup probeerde het ook in Londen, maar kreeg daar geen voet aan de grond. Het bedrijf breidde de levering bij onze oosterburen uit van Berlijn naar heel Duitsland en stapte in maaltijdboxen.

Food Assembly
Het heeft niet mogen baten. Vanaf morgen worden bezoekers van Bonativo.de verwezen naar Foodassembly.de. Op die site kunnen klanten rechtstreeks producten kopen van boeren uit de streek. Ze halen die op een vast moment af bij een ‘Buurderij’, waar ze met lokale producenten in contact kunnen komen. Food Assembly is onder de naam Boeren & Buren ook in België actief. Het concept komt uit Frankrijk en is ook uitgerold in Groot-Brittannië, Spanje en dus in Duitsland. Nederland staat (nog) niet op de kaart, Boerenenburen.nl is wel in de lucht.

Bonativo.nl
Bonativo.nl is nog gewoon te bezoeken, over de toekomst wordt niets gezegd. De telefonische klantenservice is niet meer bereikbaar.
 
Lees ook: Weken worden dagen bij Bonativo (Twinkle 4-2016)