Twinkle | Digital Commerce

Pneusmart haalt 765.000 euro op voor expansie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Pneusmart, een startup uit Amsterdam, heeft 765.000 euro opgehaald in een nieuwe investeringsronde. De online bandenverkoper wil vanuit Milaan zijn expansie in Zuid-Europa begeleiden.


De investeringsronde werd geleid door Sharkbites en Digital Magics, ondersteund door een internationale groep van ‘angel investeerders'. Fabio Cannavale, oprichter van de Lastminute.com Group annex hoofdinvesteerder in Sharkbites, treedt toe tot de raad van bestuur, net als venture capital advisor André Schuurman.

Nieuwe en bestaande markten
'De fondsen zullen ingezet worden om de bestaande positie van Pneusmart in Nederland, Duitsland en Italië te versterken´, laat het bedrijf weten. Ook gaat de online bandenspecialist investeren in zijn regiokantoor in Milaan, van waaruit de coördinatie van de activiteiten in Zuid-Europa zal plaatsvinden. In de komende maanden worden er nieuwe websites gelanceerd in Spanje en Frankrijk.

Sourcing-platform
Pneusmart heeft een sourcing-platform ontwikkeld, waarmee het elk product op enig moment in heel Europa tegen de beste prijs kan inkopen. Door de optimalisatie van het logistieke proces is het bedrijf naar eigen zeggen in staat meer dan 90 procent van de verkochte banden binnen 24 uur bij de klanten te bezorgen. Pneusmart, eind 2013 opgericht, werkt samen met tweeduizend professionele partners voor de montage.