Twinkle | Digital Commerce

Centrale shopping app Klooker van start

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Klooker, dat aanbod van verschillende webwinkels ontsluit in één mobiele applicatie, wordt morgen officieel gelanceerd. Bij de start is de app gevuld met producten van een zestal webshops, waaronder Twinkle100-spelers De Online Drogist en Topbloemen.

Ook DierenwinkelXL, Inktweb, Villavino en Vitaminstore doen mee, maakt Klooker bekend. De komende weken zullen stap voor stap nieuwe webwinkels worden aangesloten. Voor de betaling werkt Klooker, dat verdient aan verkoopcommissies, exclusief samen met PayPal.

PayPal-account
Wie de applicatie downloadt - ze is al even beschikbaar voor Android en sinds gisteren voor iOS - kan inloggen met zijn PayPal-account en vervolgens in één keer aankopen doen in verschillende webshops. Uit het verzamelde aanbod wordt op basis van merk- en productverkopen een persoonlijke ‘shop-cloud’ samengesteld.

Inloggen bij de consument
Klooker is ontstaan uit frustratie, vertelde oprichter Dennis Kamst eerder aan Twinkle: ‘Ik weet wat mijn favoriete producten en merken zijn en wil dan niet bij verschillende webwinkels moeten inloggen en verschillende lange checkouts door. De lust om te kopen is dan snel weg bij iemand die niet van winkelen houdt. Met Klooker loggen webwinkels in bij de consument. Zo stellen we de klant centraal.’